03 okt 2024

Diamant, fancy orange brown

De selectie van een gekleurde diamant vereist grote expertise.

Deze Fancy Yellow-Brown diamant bezit een intense kleur die wordt geaccentueerd door de peer-vormige slijpsel en de grifbezetting in 18 karaats wit goud. Een elegante rij micro-pavé witte diamanten, nauwkeurig uitgelijnd met de solitaire, sublimeert de unieke tint en het karakter van deze laatste nog verder. Het geheel vormt een ring die even verfijnd als zeldzaam is.

De 4 C’s van een Diamant

De waarde van een diamant wordt bepaald door vier belangrijke criteria:

Karaat (carat): Het gewicht van de diamant, uitgedrukt in karaat.
Kleur (color): De zuiverheid van de kleur, waarbij kleurloze diamanten het meest gezocht zijn.
Zuiverheid (clarity): De afwezigheid van insluitsels (onreinheden) en interne gebreken.
Slijpsel (cut): De kwaliteit van het slijpsel, dat direct van invloed is op de glans van de diamant.

image

Bij de aankoop van een diamantjuweel in onze winkel ontvangt u meer dan alleen een prachtig sieraad – u krijgt ook een extra zekerheid: een HRD- of GIA-certificaat. Dit certificaat, te vergelijken met een paspoort voor uw diamant, wordt verstrekt door wereldwijd erkende experts.

Het biedt u de volgende garanties:

Authenticiteit: U koopt een echte, natuurlijke diamant, geen imitatie.

Gedetailleerde informatie: Het certificaat geeft nauwkeurig de belangrijkste kenmerken van uw diamant weer, zoals het gewicht (in karaat), de kleur, de zuiverheid en de slijpsel. Vergelijkbaar met een identiteitskaart!

Gegarandeerde waarde: Dit document bevestigt de waarde van uw diamant, wat ook het doorverkopen een stuk eenvoudiger maakt.

Het HRD- of GIA-certificaat is dus uw garantie voor kwaliteit, net zoals een conformiteitscertificaat bij de aankoop van een auto. U weet exact wat u in handen heeft!

image